0/5 kg nohut
Sosu için:
Yoğurt
Sarımsak
Salça sosu için:
Salça
Pul biber
Kuru ve taze nane
Yapılışı:
Bir bütün tavuk düdüklü tencerede haşlanır. Piştikten sonra soğumaya bırakılıp, didiklenir. Bir gün önceden haşlanmış nohut da tavuk suyunu çekmesi için tavuğun haşlandığı tencereye dökülür.
Makarna hamurundan açılmış yufka temiz bir masaya serilir ve bir ucundan içe doğru katlanır. Avuç içi genişliğinde katlanan yufka bir parmak kalınlığında kesilir ve cam bir fırın tepsisine yayılır. Kalan dört yufka da aynı şekilde kesilir ve tepsiye alınır. Üstüne tereyağı dilimlenen yufkalar fırına verilir. Kızaran yufkaların üzerine tavuk suyunu çekmiş nohutlar gezdirilir. Didilen tavuklar tepsiye eklenir. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Bir kaşık tereyağı ve iki kaşık zeytinyağında salça eritilir, pul biber de serpilerek salçalı sos hazırlanır. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. Naneyle süslenir.
Avunya mantısı servise hazırdır.