CANLI YAYIN
Malzemeler:
1½ kilo et
3 adet ayva
2 adet pide
1 yemek kaşığı katı yağ
Yapılışı:
Bir buçuk kilo kuzu eti kendi yağı ve suyunda kısık ateşte 4 saat kadar pişirilir. 3 adet ayva, çekirdekleri çıkartılarak ince ince dilimlenir. Pişen etin içerisine 1 yemek kaşığı katı yağ eklenir. Dilimlenen ayvalar yumuşaması ve etin lezzetini alması için etle birlikte karıştırılarak kavurulur. Dilimlenen 2 adet pide pişen yemeğin içinden alınan yağda kızartılır. Pideler sunum tabağına dizilir. Etle pişen ayvalar yumuşayınca ikramımız yağda kızaran pidelerin üzerine alınır.
Ayvalı Kavurma sunuma hazırdır
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN