Malzemeler:
Kuzu budu
1 su bardağı üzüm pekmezi
Yenibahar, tuz, karabiber, pulbiber
7-8 diş sarımsak
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
300 gram badem
Yapılışı:
Kuzu budunun üzerindeki yağlar temizlenir. İnce uçlu bir bıçakla ete delikler açılır. Etin üzerinde açılan deliklere sarımsaklar yerleştirilir. Diğer tarafta yenibahar, pekmez, tuz, karabiber ve pulbiber karıştırılarak sos hazırlanır. Sos ile etin her yeri ovulur. Büyük bir tencereye sıvıyağ alınıp kızdırılır. Kuzu budu kızgın yağda kızartılır. Kızaran et suyla birlikte düdüklü tencereye alınıp pişirilir. Et haşlama suyundan alınır. Diğer tarafta pirinç pilavı hazırlanır. Bademler haşlanıp kabukları soyulur ve tereyağında çevrilir. Et pilavla servis tabağına alınır. Kavrulmuş badem ile süslenerek servis yapılır.