Malzemeler:
500 gr taze bakla
1 büyük baş soğan
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarmısak
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Baklalar küçük küçük doğranır ve kararmaması için doğrandıkça unlu suya alınır. Soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur. Baklaların suyu süzülür ve soğanların üzerine ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp sararıncaya kadar pişirilir. Sararan baklaların üzerine sıcak su ilave edilir. Terbiyesi için; yoğurdun içine dövülmüş sarmısak ve yumurta sarısı ilave edilip çırpılır. Kesilmemesi için baklanın suyundan biraz ilave edilip çorbanın içine yavaş yavaş eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılır. Sosu için; tereyağının içine pul biber ilave edilip kızdırlır. Pişen çorbanın üzeri biberli sos ve kıyılmış dereotu ile süslenir.
Bakla Çorbası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN