Malzemeler:
750 gr asma yaprağı
500 gr kuru bakla
200 gr pastırma
½ kg parça dana eti
1 su bardağı buğday
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
Yapılışı:
500 gr önceden ıslatılmış bakla ve 1 su bardağı buğday rondoda çekilir. Üzerine 2 adet doğranmış kuru soğan ve 1 yemek kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı isot eklenir. 2 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip 2 kahve fincanı su ile birlikte dolma içi harmanlanır. Yarımm kilo parça dana eti güvece yerleştirilir. Baklalu iç asma yapraklarına sarılıp etlerin üzerine sıra sıra dizilir. Sıraların aralarına da pastırmalar yerleştirilir. son kat da pastırma ile kaplanıp biraz zeytinyağı gezdirilir ve 2 çay bardağı su dökülür. Güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılıp kısık ateşte dolma pişirilir. 1 adet kuru soğan tereyağında kavrulup 1 yemek kaşığı domates salçası ile renklendirilir. Üzerine biraz su dökülerek kıvamı açılır ve dolmaların üzerine dökülür. Dolmalar sosla da biraz daha pişirilir. Ters çevrilerek servis edilir.
Bakla Dolması servise hazırdır.