Malzemeler:
1 kg taze bakla
1 yumurta
½ demet dereotu
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarmısak
Yapılışı:
Baklalar bütün bütün ayıklanır. Kaynayan suyun içinde rengini ve diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlanır.
Yumurta, derin bir kabın içine kırılıp iyice çırpılır. Üzerine 3 yemek kaşığı un eklenir. 1 çay bardağı da süt dökülür. Tüm malzemeler karıştırılarak boza kıvamında bir harç yapılır. Haşlanan baklaların suyu süzülür. Ayrı bir tabağa da 3-4 yemek kaşığı un konur. Tavada zeytinyağı veya sıvıyağ kızdırılır. Baklalar önce una, sonra da harca bulanarak yağda kızartılır. Servis tabağına alınır.
3 yemek kaşığı yoğurt ve ezilmiş 3 diş sarmısak karıştırılıp baklaların üzerine dökülür. Yarım demet kıyılmış dereotuyla süslenir.
Bakla Kızartması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN