Malzemeler:;
Hamuru için:
4 adet yumurta
3 bardak un
1 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
1 adet yumurta sarısı
3 kaşık un
2 bardak süt
1 bardak şeker
Üzeri için:
1 kilo kabak
1 bardak şeker
1 çay bardağı su
Krokan için:
1 bardak şeker
1 çay bardağı antep fıstığı
Yapılışı:
Pasta için bir kilo kabak bir bardak şeker ve bir çay bardağı su ile haşlanır. Pastanın keki için dört yumurta kırılır. Üzerine bir bardak süt ve bir bardak şeker karıştırılır. Blendırla çırpılan kek hamuruna Üç bardak un, bir paket kabartma tozu ve sıvı yağ eklenir. İyice çırpılarak hazırlanan hamur kek kalıbına dökülür ve fırında pişirilir. Pastanın muhallebisi için iki bardak süt ve 1 bardak şeker karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Üç kaşık un ve bir yumurta sarısı da eklenen muhallebi kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Daha sonra soğumaya bırakılır. Pastanın krokanı için 1 bardak toz şeker tavada eritilir. Sıvılaşan şeker soğuk bir zemine alınarak bir bardak antep fıstığı ile karıştırılıp zemine yayılarak soğutulur. Pişen kek hamuru kalıptan çıkartılıp ikiye bölünür. Kekin arası ve üzeri muhallebi ile kaplanarak üst üste koyulur. Şekerle haşlanan kabak püre haline getirilerek pastanın üzeri ve etraf kaplanır. Son olarak hazırlanan krokan kırılarak pastanın üzerine serpilir.
Bal kabağı pastası sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN