Malzemeler:
12 dilim palamut lakerda
7 adet pırasa
3 adet soğan
3 adet lahana yaprağı
1 bağ rezene
1 bağ taze soğan
1 kase bulgur
1 bağ dereotu
½ bağ pazı
½ bağ ıspanak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
½ çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:
Pazı, pırasa, soğan, damarları alınmış lahana yaprakları, rezene, ıspanak ve dereotları ayrı ayrı kıyılır. Sertlik derecelerinden başlayarak tavaya atılır, bulguru da eklenerek hepsi kavrulur. Kıvama göre arada tavaya sıcak su dökülür. Baharatları ilave edildikten sonra bütün tava tereyağıyla yağlanan fırın tepsisine yayılır. Palamut lakerdalar tepsinin üzerine dizilerek hafifçe içeri gömülür, üzerine parça tereyağı kesilerek fırına verilir. Piştikten sonra tereyağlı pul biberli sos gezdirilerek servis edilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN