Malzemeler:
350 gr kuşbaşı kuzu eti
1 büyük kuru soğan
1 avuç ceviz
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 yumurta sarısı
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 bardak ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
½ paket yaş maya
Aldığı kadar un
Yapılışı:
350 gr kuşbaşı kuzu eti 1 büyük soğanla birlikte düdüklü tencerede haşlanır. Hamuru için; yoğurma kabına 1 su bardağı oda sıcaklığında süt, 1 bardak ılık su ve 1 bardak zeytinyağı dökülür. Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şekerle ılık suda eritilip sıvı malzemelerin üzerine eklenir. Azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir kamur yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır.Haşlanan etler ayrı bir kaba alınıp tiftilir.1 demet maydanoz ince ince kıyılır. Ceviz içleri küçük küçük doğranır. Maydanozla birlikte etlerin üzerine eklenir.Mayalanana hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Unlu zeminde açılıp içine etli harc yerleştirilir. Yarım ay şeklinde kapatılıp kenarları elle bastırılarak birleştirilir. 1 yumurtanın sarısı çöreklerin üzerine sürülüp fırında pişirilir.
Balık Çöreği servise hazırdır.