Malzemeler:
3 adet büyük boy palamut
4 adet soğan
6 adet domates
8 adet sivri biber
1 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 adet limon
2 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
İçi temizlenip iyice yıkanan 3 palamut balığı tuz serpilip çevirilerek haşlanır. 4 soğan kalın doğranıp tereyağında kavurulur. Sivri biberler ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenir ve doğranır. 1 baş sarımsak incecik kıyılır. Kavrulan soğanlara doğranan sivri biberler eklenir. Küp küp doğranan 6 domates soğan ve biberlerle kavurulur.Haşlanan palamutların kılçıkları ayıklanır. Kavurulan malzemelere 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı pul biber serpilir. Doğranan sarımsaklar da diğer malzemelere eklenerek kavurulur. Kavrulan tüm malzemeler fırın tepsisine dökülür ve ikiye bölünüp kılçıkları temizlenen balıklar üzerine dizilir. Kavrulmuş sebzelerle balıkların kenarları kapatılır. 1 limon dilimlenir ve balıkların üzerine dizilir. Balıklar fırında pişirilir. Pişmek üzere olan balıklar fırından çıkartılmadan üzerine incecik kıyılan maydanozlar serpilir ve 5 dakika daha pişirilir.
Balık ekşilisi sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN