Malzemeler:
1 kg ciğer
½ demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 adet limon
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Un
Sıvı yağ
Yapılışı:
1 kilo oğlak ciğeri (kuzu vb. de olabilir) ince usun doğranır. Sıvı yağ kızıdırılır. Ciğerler unla kaplanır ve kızdın yağda kızartılır. Sosu için; kızartma yağının bir kısmı ayrılır. 1 baş ezilmiş sarımsak sotelenir ve yaklaşık 1 yemek kaşığı un eklenir. Kokusu çıkana kadar kavrulup 1 limonun suyu dökülür. 1 silme yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber atılır. Ciğerler eklenir ve sosla özleşmesi için biraz çevrilir. Sunum tabağına alınıp maydanoz yapraklarıyla süslenir.
Balıklama servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN