X
X

Balkabağı Dolması tarifi

02.02.2012 Perşembe 09:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Balkabağı Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ Balkabağı
400 gr kıyma
1,5 Kahve fincanı pirinç
2 Adet domates
½ Demet maydanoz
Kuru soğan
1 Su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Nane

Sosu İçin:
1 Yemek kaşığı karışık domates ve biber salçası
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Su

Yapılışı:
Balkabaklarını yarım ay şeklinde doğradıktan sonra, 4 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları sandviç ekmeği keser gibi ortadan ikiye kesin fakat tamamen kopmamasına dikkat edin. Kestiğiniz balkabaklarından alttaki parçanın iç kısmını oyun.Diğer tarafta derin bir kabın içine 400 gram kıymayı, 1,5 fincan pirinci, 2 adet rendelenmiş domatesi,1 adet rendelenmiş kuru soğanı, yarım demet maydanozu, 1 su bardağı zeytinyağını ve baharatları karıştırıp güzelce yoğurun.  İç harcını kabakların içine bolca doldurun. Kabakları geniş ve ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizin. Sosu için 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine bir miktar su ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız sosu, kabakların üzerine döküp tepsinin üzerini folyo kağıdı ile kapatıp 200 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI