X
X

Balkabağı Tavası tarifi

08.02.2012 Çarşamba 17:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Balkabağı Tavası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Kilo Balkabağı
2 Adet kuru soğan
1 Tatlı kaşığı şeker
Mısır unu
 
Yapılışı:
1 kilogram temizlenmiş balkabağı yıkanır. Uç kısmından başlayarak ince ince doğranır. 2 adet kuru soğan piyazlık şekilde doğranır ve kabakların üzerine eklenir. Üzerlerine 1 çorba kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilip, karıştırılır.  Tüm sebzeler iyice bulanana kadar mısır unu eklenir ve karıştırılır. Geniş ve kapaklı bir tavaya yağ eklenir, yağ kızınca ince bir tabaka halince harç tavaya yayılır. Alt yüzü pişince tavanın kapağı yardımıyla diğer yüzü çevrilir. Kapağa yapışmaması için mısır unu serpilir. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI