X
X

Balkabaklı Pilav tarifi

06.01.2012 Cuma 09:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Balkabaklı Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg Bal Kabağı
1 Su Bardağı Pirinç
3 Adet Kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Şeker
Karabiber
 
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulmaya başlanır. Bu arada balkabaklarının kabukları soyulur ve küp küp doğranırve yıkanır. Arzuya göre tuz, şeker, karabiber ve yıkanıp süzülen pirinçler kavrulan soğanlara eklenir. Kavrulan pirinçli harç başka bir servis tabağına aktarılır. Aynı tencerenin zemini küp küp doğranan bal kabakları ile kaplanır. Piriçli harç ile balkabaklarının üzeri kaplanır.Kalan balkabakları ile ikinci bir kat oluşturulur. Çok az su eklenerek kabaklar ve pilav pişirilir. Balkabaklı Pilav servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN 

MUTFAĞIM VİDEOLARI