Malzemeler:
1 kg. bamya
500 gr. kıyma
9 adet domates
2 adet soğan
Karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı salça
2 adet küp şeker
2 tatlı kaşığı nar pekmezi ( ya da 2 tatlı kaşığı nar ekşisi)
Yapılışı:
2 adet soğan incecik kıyılıp bir yoğurma kasesine alınır. Soğanların yanına yarım kilo kadar kıyma eklenir. Harca iki tatlı kaşığı da tuz serpilir, harç yoğrulur. Yıkanarak süzülen küçük ve diri bamyalar tencereye alınır. 9 adet domates boylamasına kesilerek içlerine cepler açılır. Kıymalı harç küçük parçalar halinde açılan ceplere doldurulur. Hazneleri soğanlı kıymalı harçla dolan domatesler yayvan bir tenceredeki bamyanın üzerine alınır. Kalan etler tenceredeki domateslerin arasına sıkıştırılır. Sosu için kaseye iki kaşık nar pekmezi alınır, iki tatlı kaşığı da salça eklenerek özleştirilir. Karışım sıcak suyla açılır ve tencereye dökülerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra önce domatesler tencereden alınır. Bamyalar bir servis tabağına çıkarılır, üzerlerine domatesler dizilir ve servise sunulur.