X
X

Banduma tarifi

04.03.2013 Pazartesi 11:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Banduma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet orta boy hindi
200 gram ceviz
250 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Hamuru için:
1 kase köy unu
1 kase beyaz un
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Bir adet orta boy hindi iyice haşlanır. Birer kase köy unu ve beyaz un 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 bardak su ile karıştırılıp yoğurulur. Yoğrularak hamur haline gelince bezeler kesilir. Un serpilip yuvarlanan bezeler açılarak yufka haline getirilir ve tavada pişirilir. Pişen yufkalar ortasından kesilir. Kesilen yarın yufkalar  uçlarından katlanarak üst üste dizilir ve dilimlenerek kesilir. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir ve bir tencereye de hindi suyu alınıp karabiber serpilir.   Başka bir tavada da 250 gram kadar tereyağı eritilir. Dilimlenen yufkalar hindi suyuna batırılıp, tereyağı eritilip altı kapatılan tavaya dizilir. Dizilen yufkalara çekilmiş ceviz serpilir ve üzerine eritilen tereyağı dökülür. Aynı işlem yufka ve cevizler küçük bir tepecik oluşturulana kadar yapılır. En üst katına da ceviz serpilip hindi suyunda yumuşatılan yufka güzelce kızartılır. Altı nar gibi kızaran arası cevizli yufkalar servis tabağına alınır. Haşlanıp didiklenen tel tel hindilerle yufkanın üzeri kapanır. Hindilerin kenarları da kızarmış yufkalarla sarılır. Son olarak üzerine biraz hindi suyu dökülür.
 
Banduma sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI