Malzemeler:
1 kg asma yaprağı
½ kg kuzu gerdan
2 su bardağı kırık buğday
1 su bardağı barbunya
4 adet soğan
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Dolmanın içi için 2 su bardağı kırık buğday; 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, yemeklik doğranmış 2 adet soğan, 1 yemek kaşığı nane, 1’er çay kaşığı pul biber, karabiber, kimyon, arzuya göre tuz, ince ince kıyılmış maydanozla harmanlanıp sıcak suyla ıslatılır. Dolma harcına 1 yemek kaşığ tereyağı eklenir ve karıştırılır. Tereyağıyla özleşen harca hafif diri kalacak şekilde haşlanmış barbunyalar eklenip 1 çay bardağı sıvı yağ dökülür. Kuzu gerdan etleri dolmanın pişirileceği tencerede rengi dönene kadar kavrulur. Asma yaprakları dolma içiyle küçük küçük sarılıp kavrulmuş etlerin üzerine dizilir. Dolmalar, üzerine çıkmayacak kadar su dökülüp ağırlık konularak pişirilir. Sosu için; 2 adet soğan 1 çay bardağı sıvı yağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Hazırlanan sos 1 çay bardağı suyla seyreltilir. Suyunu çeken dolmaların üzerine dökülür. Dolmalar ters çevrilerek sunum tabağına alınır.
Barbunya Dolması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN