X
X

Barbunyalı Bacak Çorbası tarifi

17.01.2012 Salı 10:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarındanBarbunyalı Bacak Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Kase Barbunya
1 Kase erişte
 
Yapılışı:
1 Kase Barbunyayı üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Barbunyalar yumuşayınca, üzerine 1 kase erişte ekleyip haşlamaya devam edin.Sosu için; başka bir kapta yemeklik doğranmış 2 adet soğanı, ayçiçeği yağında kavurun. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Nane ve pul biberini ekleyip karıştırın. Erişteler ve barbunyalar yumuşayınca, sosunu üzerine ekleyip 10 dakika pişirin. Sıcakken servis yapın.
 
Sosu için:
2 Adet orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayın.  

1 Çay bardağı ayçiçeği yağı
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı pul biber
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI