Malzemeler:
1 kg köftelik bulgur
2 su bardağı domates kurusu
1 demet taze soğan
1 demet marul
½ demet maydanoz
1 tutam taze fesleğen
2 adet limon
500 gr ceviz içi
3 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
2 su bardağı çekilmiş domates kurusu tencereye alınır ve üzerini çıkacak kadar suyla birlikte kaynatılır. 1 demet taze soğan, 1 tutam taze fesleğen, yarım demet maydanoz ince ince doğranır. 1 taşım kaynayıp koyulaşan domates kurusu 1 kilo köftelik bulgurun üzerine dökülür. Biraz daha sıcak su eklenip karıştırılır. 500 gr ceviz robotta çekilip bulgura eklenir. 3 çay kaşığı pulbiber serpilir. Taze soğani fesleğen ve maydanoz da ilave edilip köfte gibi yoğrulur. 2 adet limonun suyu eklenir. Avuç içinde sıkılarak marul yaprakları serilmiş servis tabağına alınır.
Batırık servise hazırdır.