X
X

Beyaz Lahana Diblesi tarifi

24.01.2012 Salı 10:57 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Beyaz Lahana Diblesi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Yarım Beyaz Lahana
Yarım Kase Pirinç
Yarım Kase su
4 Adet Kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Çay Kaşığı Nane
 
Yapılışı:
4 adet kuru soğan küp küp doğranır ve az sıvı yağ ile kavrulur. Üzerine yıkanan pirinçler eklenir. Ayrı bir tencereye 
ufak ufak doğranmış beyaz lahanalar eklenir üzerine soğanlı, pirinçli harç konur ve kalan lahanalar da üzerine eklenir, su ve tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerine önce nane sonra da eritilen tereyağı gezdirilir. Beyaz lahana diblesi servise hazır hale gelir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI