Malzemeler:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
2 su bardağı nohut
3 su bardağı un
150 gram kavrulmuş kıyma
2 yumurta
Tuz ve karabiber
Yarım kg süzme yoğurt
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Yapılışı:
Derin bir kaba 150 gram kavrulmuş kıyma, 2 yumurta, 3 bardak un, tuz ve karabiber alınıp yoğurulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurlar uzun uzun galeta şeklinde yuvarlanır ve ufak ufak kesilir. Hamur parçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırınlanır. Diğer tarafta kuşbaşı et ile nohut bir tencerede pişirilir. Hamurlar nohut-et karışımına ilave edilip 20 dakika pişirilir. Başka bir tencerede süzme yoğurt kaynatılıp pişen börek çorbasının içine karıştırılarak eklenir. Yağ tavasında tereyağı eritilip nane yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN