X
X

Börek Çorbası Tarifi

29.11.2013 Cuma 12:48 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Börek Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı 
2 su bardağı nohut 
3 su bardağı un 
150 gram kavrulmuş kıyma 
2 yumurta 
Tuz ve karabiber 
Yarım kg süzme yoğurt 

Sosu için: 
1 çorba kaşığı tereyağı  
Nane

Yapılışı: 
Derin bir kaba 150 gram kavrulmuş kıyma, 2 yumurta, 3 bardak un, tuz ve karabiber alınıp yoğurulur.  Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurlar uzun uzun galeta şeklinde yuvarlanır ve ufak ufak kesilir. Hamur parçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırınlanır. Diğer tarafta kuşbaşı et ile nohut bir tencerede pişirilir. Hamurlar nohut-et karışımına ilave edilip 20 dakika pişirilir. Başka bir tencerede süzme yoğurt kaynatılıp pişen börek çorbasının içine karıştırılarak eklenir. Yağ tavasında tereyağı eritilip nane yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.  

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI