CANLI YAYIN
Malzemeler:
100 gr kıyma
1 su bardağı kuru börülce
1 su bardağı kırık buğday
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3 çay kaşığı nane
Yapılışı:
1 su bardağı kuru börülce ve 1 su bardağı kırık buğday üzerine 2 parmak geçecek kadar suyla haşlanır. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Diriliğini kaybeden soğanlara kıyma eklenir ve iyice sotelenir. 3 çay kaşığı nane, 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Biraz daha kavrulup kaynayan kırık buğday ve börülceye eklenir. 1-2 taşım daha kaynatılır.
Börülce Çorbası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN