X
X

Börülce Sallama tarifi

20.03.2013 Çarşamba 18:49 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Börülce Sallama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg taze börülce
1 baş sarımsak
1 adet limon
Domates konservesi veya rendelenmiş domates
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
1 kg taze börülce haşlanır. Dondurucuda kış hazırlığı olarak saklanmış ise 1-2 taşım kaynatılır. 5-6 kaşık domates konservesi veya domates rendesi, küçük küçük kıyılmış 1 baş sarımsak, arzuya göre tuz, limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Börülceler süzülür ve hazırlanan sos börülcelerin üzerine dökülür, biraz daha zeytinyağı gezdirilir.
 
Börülce Sallama hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI