X
X

Boşnak Mantısı tarifi

22.02.2013 Cuma 10:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Boşnak Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
400 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
Yoğurt
Sıvı yağ
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Unun üzerine bir tutam tuz serpilir ve azar azar su dökülerek toparlanan kadar yoğrulur. Hamur 10 adet bezeye ayrılıp içi hazırlanana kadar dinlendirilir. İçi için; 3 adet kuru soğan robotta çekilir ya da küçük küçük kıyılır. 400 gr kıymanın üzerine soğanlar eklenir ve 1’er silme çay kaşığı karabiber ve tuz serpilip mantı içi yoğrulur. Dinlenen 10 beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. Araları sıvı yağ ile yağlanarak üst üste serilir. Öncelikle üzt üzte serilen 5 kat hamur alınır ve elde çekilerek genişletilir. Elde döndürülerek açılır ve 1 mantı hamuru elde edilir. Hamur 4 parmak kalınlığında karelere kesilir. Mantı içi karelerin ortasına yerleştirilir ve hamurlar zarf şeklinde kapatılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
 
Kalan 5 kat hamur da aynı şekilde açılır, kesilip mantı içi yerleştirildikten sonra kapatılıp tepsiye alınır. Hamurların üzeri sıvı yağ ile yağlanır ve fırında pişirilir. 3 diş sarımsak ezilip yoğurtla karıştırılır. Mantılar pembeleşmeye başlayınca fırından çıkartılır ve üzerine sarımsalı yoğurt dökülüp tekrar fırına verilir. Yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.
 
Boşnak Mantısı servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI