Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 adet bostan patlıcan
2 adet kuru soğan
4 adet domates
5 diş sarımsak
1 adet biber
1 tatlı kaşığı isot
3 tutam kekik
1 tutam esmer şeker
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır. Patlıcanlar saplarıyla birlikte ortadan ikiye kesilir. İç kısmına kolay kızarması için çapraz kesikler atılır. Kızgın yağda iki yüzü de kızartılır. 5 diş sarımsak küçük küçük kıyılır. Ayrı bir tavada soğanlar pembeleşene kadar 1 tutam esmer şekerle kavrulur. Üzerine sarmısaklar eklenir.1 adet yeşil biber de doğranır ve tavadaki malzemelerle sotelenir. Yarım külo kuşbaşı kuzu eti soğanlarla birlikte rengi dönene kadar kavrulur. 4 adet domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır, 2 yemek kaşığı zeytinyağında ayrı bir tavada yumuşayana kadar sotelendikten sonra kavrulmuş etle birleştirilir. 1 tatlı kaşığı isot, 3 tutam kekik ve biraz tuzla lezzetlendirilir. Patlıcanların içine etli harc yerleştirilir. 1 adet yeşil biber ince şeritler halinde doğranıp patlıcanların üzerine yerleştirilir. Fırında pişirilir. Pişen yemeğin üzeri maydanoz yapraklarıyla süslenir.
Bostan Kebabı servise hazırdır.