CANLI YAYIN
Malzemeler:
• 2 Yemek Kaşığı Yarma
• 1 Kase Taze Fasulye
• 1 adet Küçük Boy Kuru Soğan
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• Pul Biber
• Aş Otu
Yapılışı:
Soğan tereyağında pembeleşene kadar çorbanın pişeceği tencerede kavrulur. Pulbiber eklenir. Tencereye soğuk su ilave edildikten sonra yarma da konur ve karıştırılır. Yeşil fasulyeler de eklenerek kaynamaya bırakılır.Patates küp küp doğranır. Çorba kaynayınca içine atılır. Aş otu (aroma veren salamura yapılmış bitki) eklenir. Tüm malzemeler pişince ocaktan alınır.Boz Aşı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN