CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 kase arpacık soğan
1 kase haşlanmış nohut
3-4 havuç
Yarım kg kuzu kuşbaşı et
3 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Havuçların dış yüzeyleri temizlenip küçük küp şeklinde doğranır. Yağ eritilip arpacık soğanlar şeffaflaşana kadar sotelenir. Küp doğranmış havuç ve haşlanmış nohut eklenip birlikte kavrulur. Diğer tarafta başka bir tencerede kuşbaşı et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur ve pişirilir. Pişen etler soğan, nohut ve havucun bulunduğu tencereye eklenip iyice karıştırılır. Karışımın üzerine pirinç ve su eklenir. Pişmeye yakın tuz eklenir. Pilav dinlendirildikten sonra ters çevirilerek servis tabağına alınır.