Malzemeler:
750 gr kuşbaşı et
2 adet ayva
2 adet yeşil elma
4 adet havuç
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı antep fıstığı
3 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
3 su bardağı pirincin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir ve sıcak suda ıslatılır. Kuşbaşı etler sıvı yağ ile rengi döenen kadar kavrulur ve 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası eklenir. Üzerine su dökülüp etler haşlanmaya bırakılır. Ayva ve yeşil elmalar soyulup dilimlenir. Havuçlar halka halka kesilir. Ayva, elma ve havuç sırayla sıvı yağda kızartılır. Bademler ve fıstıklar ayrı ayrı pembeleşene kadar kavrulur. Pirinç süzülür. Pilavın pişeceği tencereye salçalı suda pişen atler yerleştirilir. Üzerine elma ve avya dilimleri dizilir ve orta kısma havuçlar yerleştirilir. Tüm malzemelerin üzeri pirinçle kaplanır. Pirincin üzerine çıkacak kadar salçalı et suyundan dökülür ve pilav pişmeye bırakılır. Pişen pilav servis tabağına ters çevrilir ve üzeri badem ve fıstıkla süslenir.
Buhara Pilavı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN