X
X

Bülbül Yuvası tarifi

12.04.2013 Cuma 10:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Bülbül Yuvası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
½ paket margarin
½ çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon suyu
Antep fıstığı
Kaymak
Nişasta
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
2 damla limon suyu
 
Yapılışı:
Yarım çay bardağı sirke, 1 yumurta, yarım paket margarin, 1’er su bardağı yoğurt, süt ve sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı limon suyu; aldığı kadar unla brlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde 20 adet bezeye ayrılır. 1 su bardağı ceviz çekilir. 10 beze, nişasta serpilerek çay tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste serilir. Üst üste serilen 10 hamur aynı anda tepsi büyüklüğünde incecik açılır. Açılan her yufka; biraz ceviz serpildikten sonra oklavaya sarılır, büzülür ve yuva şeklinde içe doğru katlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Kalan 10 beze de aynı şekilde açılır, büzülür ve katlanır. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı margarin kızdırılıp tepsiye yerleştirilen yufkaların üzerine dökülür. Bülbül yuvaları ortalama 180-200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker, 4 bardak suyla kaynatılır. 1-2 taşım kaynatılan şerbet, 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Pişen bülbül yuvalarının üzerine sıcak şerbet dökülür. Ceviz ve fındıklar robotta çekilir ve bülbül yuvalarının ortasına yerleştirilir. Üzerine antep fıstığı serpilmiş kaymakla birlikte sunulur.
 
Bülbül Yuvası servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI