Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
250 gram taze fasulye
1 adet soğan
1 adet patates
½ su bardağı nohut
½ su bardağı mercimek
½ su bardağı barbunya
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Bulgur aşının bir soğanı doğranır. Tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyulur soğanla buluşturulup kavrulmaya başlanır. Bir su bardağı bulgur yıkanıp suyu süzülür. 250 gram taze fasulye verev doğranır ve kavrulan soğanlarla buluşturulur. Bir patates soyulup küp küp doğranır, soğan ve fasulyeyle kavurulur. Kavrulan malzemelere ıslatılan bulgur, haşlanmış mercimek ve nohut eklenir. Karıştırılan malzemelerin ortası açılıp iki yemek kaşığı salça koyulup birer tatlı kaşığı nane ve reyhan serpilip karıştırılır. Üzerine su eklenerek pişirilir.
Bulgur aşı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN