Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Harcı için:
2 su bardağı orta boy bulgur
2 adet soğan
1 tutam taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Mantının iç harcı için, 2 adet orta boy soğan ince doğranıp 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine 2 su bardağı orta boy bulgur ilave edilir, üzerini öretecek kadar sıcak su ilave edilir, birer tatlı kaşığı tuz ve karabiberle pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra içine ince doğranmış 1 tutam taze nane eklenir. 2 su bardağı un, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz ve ılık suyla hamuru yoğrulur, 3 bezeye ayrılır ve açılır. Yufkaların üzeri iç harcıyla kaplanır, oklavaya sarılarak rulo haline getirilir ve dilimlenerek fırın tepsisine dizilir. Mantıların üzerine çırpılmış bir yumurta sürülerek üzeri kızarana dek fırınlanır. Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Bulgurlu Mantı, servise hazırdır.