X
X

Bulgurlu Pancar Salatası tarifi

19.02.2013 Salı 17:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Bulgurlu Pancar Salatası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 adet pancar
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı nar
1 adet yeşil elma
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
2 diş sarımsak
½ limon
2 yemek kaşığı elma sirkesi
½ çay bardağı zeytinyağı
Kimyon
Nar ekşisi
Ceviz
 
Yapılışı:
3 adet pancar güzelce yıkanır ve sap kısımları kesilip, tuz ve biraz şeker ilaveedilmiş suda haşlanır. 1 su bardağı ince bulgur, 2 pardak pancar suyu ile ıslatılır. Pancarların kabukları soyulup küp küp doğranır. Elmalar da kabukları ile birlikte küp küp doğranıp pancarlarla birleştirilir. 1 su bardağı nar ilave edilir. Yarımşar demet maydanoz ve dereotu ince ince kıyılıp salataya eklenir. ıslatılan bulgurlar ve bir tutam ceviz içi ilave edilir. Yarım çay bardağı zeytinyağına, 2 diş sarımsak ve yarım limonun suyu katılır, bir tutam kimyon ve tuz serpilip nar ekşisi dökülür. Hazırlanan sos malzemelerin üzerine gezdirilir ve salata harmanlanır. Üzeri nar taneleri ve ceviz içi ile süslenir.
 
Bulgurlu Pancar Salatası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI