CANLI YAYIN
Malzemeler:
8 avuç erişte
400 gr az tuzlu peynir
2 su bardağı ceviz
250 gr kaymak
100 gr tereyağı
Yapılışı:
Erişteler (Kişi başı 1 avuç olarak ölçülür) 2 çay kaşığı tuz eklenmiş kaynayan suda ortalama 10 dakika haşlanır. Tereyağı ve kaymak eritilir. Cevizler dövülür, peynirler rendelenir ve cevizle birlikte harmanlanır. Fırın tepsisi cevizli peynirli harcın bir kısmı ile kaplanır. Erişteler ince bir tabaka halinde yayılır ve araları harçla kaplanarak kat kat yerleştirilir. En son kat da cevizli peynirli harçla kaplanıp üzerine tereyağı ve kaymak dökülür.
Burdur Usulü Erişte servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN