Malzemeler:
1 kg kuşbaşı kuzu eti
100 gr kuyruk yağı
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr kuyrukyağı
Yapılışı:
Etler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranır ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında biraz tuz serpilerek pembeleşene kadar kavrulur. Kuyruk yağı ağır ateşte eritilir. Bulgur ve pirinç karıştırılıp yıkanır. Kuzu eti kavrulan soğanlara eklenir. Rengi dönen etlere arzuya göre erimiş kuyruk yağı eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Fırın tepsisinin zemini pirinç ve buğdy karışımı ile kaplanır. Nane, karabiber,pulbiver ve tuz karıştırılır. Pirinç ve bulgurun üzeri etle kaplanır ve baharat karışımı serpilir. 3 su bardağı et suyu da pilava dökülür ve fırına verilir. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Büryan Pilavı servise hazırdır.