Malzemeler:
1 ½ kg kuzu but
4 ½ su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı:
1 buçuk kilo kuzu but üzerine çıkacak kadar suyla düdüklü tencerede haşlanır. 4 buçuk su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır.Pilavın pişeceği tencereye 2 yemek akşığı sıvıyağ konur 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur. 2 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber serpilir. 3 yemek kaşığı reyhan ufalanarak salçaya eklenir. 1 yemek kaşığı tereyağı da eklenip karıştırılır. Suyu süzülüp yıkanan pirinç de tencereye dökülüp baharatlı salçayla kavrulur. Haşlanan kuzu but ayrı bir kaba alınır ve et suyu pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar pilava eklenir. Suyunu çekip pişen pilav biraz dinlendirilir. Kuzu but iri iri parçalara ayrılır. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Etler bir tutam tuz, pulbiber ve karabiberle birlikte kavrulur. Pilav servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilir.
But Pilavı servise hazırdır.