X
X

Bütün Et tarifi

30.01.2013 Çarşamba 14:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Isparta'nın yöresel tatlarından Bütün Et tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kilo oğlak eti veya dana eti
 
Üzeri için:
2 tatlı kaşığı karabiber
 
Altı için:
Pide
 
Yapılışı:
İki kilo oğlak veya dana eti su eklenerek düdüklü tencerede kaynatılır. Pişmeyen etin kapağı açılarak etin kefini almak için etin suyu dökülüp et yıkanır. Tekrar düdüklü tencereye konularak tuz serpilip pişirilmeye devam edilir. Pişen et dilimlenip sunum tabağına dizilen pidelerin üzerine konulup üzerine karabiber serpilir.
 
Bütün et sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI