CANLI YAYIN
MALZEMELER:
750 gram süzme yoğurt
1 bağ pazı
3-4 diş sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Köfte için:
250 gram çiğköftelik et
2 su bardağı simit
2 emek kaşığı un
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:
Yarım su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Köfte için tüm malzeme derin bir kaba alınıp avuç içi ile az su eklenip yoğurulur. Misket köfteler hazırlanır. Köfteler süzgece alınıp tuzlu su üzerinde haşlanır. Pazılar ayıklanıp sıcak suya batırılıp çıkartılır. Süzülen pazılar doğranıp sarmısaklı yoğurt ile karıştırılır. Haşlanan köfteler sıcak zeytinyağında hafifçe çevrilir. Köftelerin yağına 1 tatlı kaşığı pulbiber eklenir. Süzme yoğurt ile karıştırılmış pazı servis tabağına alınır. Üzerine köfteler ve biberli yağ dökülür.