X
X

Cacıklı Arap Köftesi

25.04.2014 Cuma 12:09 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Cacıklı Arap Köftesi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
750 gram süzme yoğurt
1 bağ pazı
3-4 diş sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

Köfte için:
250 gram çiğköftelik et
2 su bardağı simit
2 emek kaşığı un
Tuz, karabiber, pulbiber

Kızartmak için:
Yarım su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Köfte için tüm malzeme derin bir kaba alınıp avuç içi ile az su eklenip yoğurulur. Misket köfteler hazırlanır. Köfteler süzgece alınıp tuzlu su üzerinde haşlanır. Pazılar ayıklanıp sıcak suya batırılıp çıkartılır. Süzülen pazılar doğranıp sarmısaklı yoğurt ile karıştırılır. Haşlanan köfteler sıcak zeytinyağında hafifçe çevrilir. Köftelerin yağına 1 tatlı kaşığı pulbiber eklenir. Süzme yoğurt ile karıştırılmış pazı servis tabağına alınır. Üzerine köfteler ve biberli yağ dökülür.

MUTFAĞIM VİDEOLARI