X
X

Çağla Aşı tarifi

16.04.2012 Pazartesi 10:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Çağla Aşı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1/2 kuzu kuşbaşı
750 gr çağla
1 kg taze sarımsak
1 Kase nohut
2 kg süzme yoğurt
1 Bardak süt
1 Adet yumurta
 
Üzeri için:
1 Yemek kaşığı aspir
Karabiber
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
Kuşbaşı kuzu eti ve bir kase nohut, tuz ilave edilerek düdüklü tencerede haşlanır. Çağlalar ayıklanır ve sıcak suda 5 dakika bekletilir. Çağlalar süzüldükten sonra pişen kuzu etine ve nohuta ilave edilir. Taze sarımsak sapları doğranır(yeşil kısmı hariç) ve soğuk suda birkaç dakika bekletilir. Süzülen sarımsak sapları tencereye ilave edilir ve 20 dakika pişmeye bırakılır. Ayrı bir tencerede süzme yoğurda bir yumurta kırılır ve karıştırılarak kaynatılır. Süzgeçten geçirilen yoğurt çağla aşına ilave edilir ve dibi tutmayacak şekilde karıştırılır ve altı kapatılır. Zeytinyağı, karabiber ve aspir karıştırılır. Karışım çağla aşının üzerine ilave edilir.
 
Çağla Aşı servise hazır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI