CANLI YAYIN
Malzemeler:
2 kase pekmez
1 kase haşhaş
1½ kase ceviz
1 kaşık un
Yapılışı:
Tencereye iki kase pekmeze 1 kase haşhaş dökülür ve karıştırılarak malzemeler pişirilir. Koyu bir kıvama gelen karışıma 1 kaşık un eklenir, bir kase de ceviz katılarak karıştırılıp pişirilmeye devam edilir. Pişmek üzere olan çakal helvası tencereden alınarak unla kaplanır. Daha sonra da un serpilen tepsiye helva bastırılarak serilir. Üzerine de 1 kase ceviz dizilir. Balkona ya da buzdolabına konulan çakal helvası soğutulur. İyice soğuyan helva bıçakla dilim dilim kesilerek sunum tabağına yerleştirilir.
Çakal helvası sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN