Malzemeler:
Hamuru için:
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz maya
Tuz
1 küp şeker
Ilık su
İçi için:
500 gr orta yağlı kıyma
2 domates
1 soğan
Karabiber, tuz, kekik
Yapılışı :
Hamur için tüm malzeme derin bir kaba alınıp yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Yoğurulan hamur 45 dakika mayalanmaya bırakılır. İçi için kıyma, baharat, rendelenmiş domates ve soğanla karıştırılır. Yumurta büyüklünde bezelere ayrılan hamurlar elle veya merdane yardımı ile açılır. Hamurların ortasına iç harçtan koyulup kenarları bastırılmadan kapatılır. 20 dakika daha tepside mayalanması beklenir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü ve altı kızarına kadar pişirilir. Bol maydanoz ve puz biberle servis edilir.