Malzemeler:
500 gram kıyma
4 adet patates
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
¼ çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için:
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için: 1 adet yumurta
1 çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Aldığı kadar un 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyarak hamur yoğurulur ve dinlendirilir. 4 adet patates soyulup küp küp doğranır. 500 gram kıyma patateslerle bir kasede buluşturulur ve üzerine zeytinyağı dökülür. Doğranan 2 soğanda üzerlerine eklenip harmanlanır. Dinlenen hamur üç bezeye bölünür. Bezeler küçük açılıp üzerine yağ sürülür. Küçük açılan hamurlar sırayla önce yumrukla çekiştirerek sonrasında yağlanıp 2 veya 3 kişi tarafından kenarlarından çekiştirilerek iyice açılır. Açılan yufkanın iki kenarına iç koyulup, iki taraflı yuvarlanarak sarılır. Kendi etrafında da sarılır. Ve tepsiye koyulur. Alternatif olarak açılan hamur çarşafa serilir iki kenarına iç harç koyulur ve çarşafın iki ucu kaldırılarak yufka yuvarlanarak sarılır. Diğer yufkada aynı şekilde hazırlanıp tepsideki böreğin etrafına sarılır. Bir yumurta iyice çırpılıp böreğin üzerine sürülür. Zeytinyağı ile su karıştırılıp hazırlanan sosta böreğe sürülüp fırında pişirilir.
Çarşaf böreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN