X
X

Çatal tarifi

10.04.2012 Salı 11:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adapazarı'nda gün sofrası kuruyoruz.

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Derince bir kaba 1 paket margarin, sıvıyağ, yoğurt, 1 tatlı kaşığından az tuz ve 3 yemek kaşığı toz şeker  ile 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulur.Hamurdan parçalar kopartılır ve rulo yapılır. İki rulo uçlarından birleştirilir ve tepsiye alnır. Tüm hamura bu şekilde şekil verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek önceden 190 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Çatal servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI