Malzemeler:
3 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
1½ su bardağı süt
1 kase ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kase nişasta
250 gram margarin
½ limon
½ su bardağı zeytin yağı
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 kase şeker
3 kase su
½ limon
Yapılışı:
Hamur için üç yumurta kırılır ve üzerine 3 yemek kaşığı yoğurt eklenir. Bir buçuk su bardağı süt, kabartma tozu ve yarım limonun suyunu eklediğimiz hamur harcı un eklenerek çırpılır. Kıvamını bulunca yoğurlan hamur iki bezeye bölünür. Bezeler üzeri örtülerek dinlendirilir. Bu sırada iki kase şekere 3 kase su eklenerek şerbet kaynatılır. Bir paket margarin de tavada eritilir. Dinlenen bezeler nişasta serpilerek açılır. Açılan hamurun üzerine eritilen yağ sürülerek katlanır. Aynı işlem 2 kez daha yapılır ve yağlanan hamur dolapta dondurulur. Donan beze tekrar açılır ve şeritler halinde kesilir. Tavada ısıtılan zeytinyağında hamur şeritler çatala sarılarak kızartılır. Kızartılan tatlılar şerbete batırılıp servis tabağına alınır ve üzerine ceviz serpilir.
Çatal tatlısı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN