Malzemeler:
500 gr çökelek
500 gr sert tuzlu peynir
1 litre süt
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilip 2 yumurta kırılır, yarım çay bardağı sıvıyağ ve yarım bardak da su dökülüp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur 1’er parmak genişliğinde 8 dilime ayrılır. 5 yemek kaşığı tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağ ile ertilir. 4 beze tepsi büyüklüğünde açılıp araları tereyağı ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Peynirler harmanlanır ve ince kıyılmış dereotu ve maydanozla karıştırılıp yufkanın üzerine döşenir. Yufkaların dışarıdaki kenarları içe katlanır. Kalan 4 bezede açılıp araları yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Üerine kalan yağ dökülür.Börek birer porsiyonluk dilimlere ayrılır. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. 1 litre süt ısıtılır. Pembeleşen böreğin üzerine ısıtılan süt dökülür. Biraz daha pişirilir.
Çaydanlık Böreği servise hazırdır.