Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
Aldığı kadar un
Harcı için:
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
½ kavanoz nane
Sosu için:
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:
1 bardak suya 1 adet yumurta kırılır, 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve elle karıştırılır. Alabildiği kadar unla sert bir hamur yoğrulur, bezelere bölünüp açılır ve iri kareler şeklinde dilimlenir. Mantının harcı için, 1 kase süzme yoğurt, 1 adet yumurta ve yarım kavanoz nane karıştırılır. İç harcı doldurulan mantılar üçgen şeklinde kapatılır, tuz ve zeytinyağı eklenen suda haşlanır. Mantılar, tabağa çıkarılıp tereyağı ve pul biberle süslenir.
Çeneçarpan, servise hazırdır.