X
X

Çereli Pilav Tarifi

13.12.2013 Cuma 13:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Çereli Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
20-25 taze fasulye 
5 biber 
4 domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su 
2 çorba kaşığı tereyağı 
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber 
3 çorba kaşığı sıvıyağ 

Yapılışı:
Fasulye ve biberler 1 cm genişliğinde doğranır ve tencerede sıvıyağda kavrulur. Üzerine sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine küp doğranmış domatesler, tuz ve karabiber eklenir. Bulgur eklenip pişirilir. Diğer tarafta tereyağı eritilip pilavın üzerine gezdirilir. Demlenmeye bırakılır. 

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI