Malzemeler:
10 adet tavuk baget
7 çay bardağı pilavlık bulgur
7 yemek kaşığı kepekli un veya beyaz un
3 yemek kaşığı tereyağ
14 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
1 baş sarmısak
2 adet kuru soğan
Yapılışı:
Tavuk bagetler bol su ile haşlanır. Ayrı bir tencereye 14 çay bardağı sıcak su konur ve içine pilavlık bulgur eklenerek yağ ve tuz ilave edilmeden suyunu çekinceye kadar pişirilir.Un derince bir kaba alınır ve üzerine biraz su eklenerek iyice çırpılarak boza kıvamına getirilir. Haşlanan tavuklar suyun içinden ayrı bir kaba alınır ve 3 - 4 diş ezilmiş sarmısak ile marine edilir. Kuru soğanlar küçük küçük doğranır ve 1 çay bardağı sıvıyağ eklenen tavaya alınır. Üzerine3 yemek kaşığı tereyağı konur ve pemleşene kadar kavrulur. İçine kırmızı toz biber eklenir. Tavuk suyu süzgeç yardımı ile süzülür ve boza kıvamında hazırlanan un sürekli karıştırılarak yavaş yavaş içine eklenir. Soğanlı harcın yarısı ve 1 dolu çay kaşığı ezilmiş sarmısak da tencereye ilave edilir. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.Demlenen bulgur, tahta spatula yardımı ile biraz ezilir. Küçük bir kasenin içine alınır ve servis tabağına ters çevrilerek porsiyonlar halinde hazırlanır.Haşlanmış ve sarmısakla marine edilmiş tavuklar alınır ve derin bir kabın içine kemikli kısımları dışarıda kalacak şekilde sıralanır. Üzerine tavuk suyuna hazırlanan koyu sos dökülür ve kalan soğanlı harç da üzerine gezdirilir. Bulgur pastası ile birlikte sunulur.Çerkez Tavuğu ve bulgur Pastası servise hazırdır.