X
X

Cevizli Bulgurlu Karalahana Dolması tarifi

16.05.2012 Çarşamba 11:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zonguldak'ın yöresel tatlarından Cevizli Bulgurlu Karalahana Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 demet karalahana
2 kase ceviz
1 kase bulgur
3 büyük boy kuru soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı terayağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
5 yemek kaşığ yoğurt
3 yemek kaşığı domates konservesi veya rende domates
3 diş sarmısak
 
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır. 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağıyla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine 3 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı da biber salçası konur. Biraz kavrulup yıkanmış bulgurlar eklenir. 2 kase sıcak su dökülür. 1 çay kaşığı pulbiber serpilip pişirilir.1 demet maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Pişen bulgurun üzerine 1 tatlı kaşığı kurunane, 2 çay kaşığı karabiber, maydanoz ve dereotu eklenir. 2 kase ceviz de ilave edilip dolma içi harmanlanır.Karalahana yaprakları, kolay sarılması için sıcak suyun içinde biraz haşlanır. Dolma içi yerleştirilen yapraklar iri iri sarılıp tencereye yerleştirilir. Dolmayı yuumuşatması ve parlatması için biraz zeytinyağı gezdirilir. 1 tatlı kaşığı tuz serpilip üzerine çıkmayacak kadar su dökülerek pişirilir. Cevizli Bulgurlu Karalahana Dolması servise hazırdır. 3 yemek kaşığı domates konservesi ya da domates rendesi biraz zeytinyağında 1 çay kaşığı pulbiberle kavrulur.3 diş sarmısak ve 5 yemek kaşığı yoğurt karıştırılır. Dolmanın üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür, domates sosu gezdirilir.
 
Cevizli Bulgurlu Karalahana Dolması servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI