Karıştırma kabına un, yarım paket yaş maya, tuz ve 1 bardak ılık su eklenir ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar un ilave edilerek yoğrulur. Haurun üzeri bezle örtülür ve yaklaşık 30 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur 2 eşit parçaya ayrılır. İlk parça yağ serpilen zeminde el ile genişletilerek açılır. Üzerine haşhaş sürülür ve tekrar yağlanır. Ceviz de yerleştirilen hamur rulo haline getirlir ve eller yağlanarak düzeltilir, burulup yassılaştırılarak fırın tepsisine alınır. İkinci beze için de aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan halkalar 15 dakika daha dinlendirilir.Halkaların nar gibi kızarmasını sağlayan sos için 3 yemek kaşığı yoğurt ve yemek kaşığı pekmez karıştırılır ve dinlenen halkaların üzerine sürülür. Susam serpilir ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.Cevizli ve Haşhaşlı Halka servise hazırdır.