Malzemeler:
2 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı haşhaş
2 su bardağı sıvıyağ
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Yoğurma kabına 4 su bardağı un elenerek konur. Üzerine 1 çay kaşığı tuz eklenip azar azar su dökülerek kulak memesi kıvamında yoğrulur. Hamur 5 eşit parçaya kesilir. Unlu zemide incecik açılır.
İçi için; 2 su bardağı cevizin üzerine 2 yemek kaşığı haşhaş eklenip karıştırlır. 2 su bardağı da sıvıyağ dökülür.
Hamurumuzun üzerine haşhaşlı cevizli karışım sürülür. Üzerine bir kat hamur daha serilip iç sürülür. Kalan hamurlar araları haşhaşlanark bu şekilde üst üste konur. Uçları içe doğru katlanır hamurun üzerine de cevizli haşhaş sürülür. Diğer kenarları da kapatılır elle üzerine bastılırılır. Zarf gibi katlanan çöreğin üzeri de kalan içle kaplanır.
Çöreğin üzeri için; 2 yumurtanın sarısı biraz sıvıyağ ile çırpılıp sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN